torsdag 20. oktober 2011

Lunsj med nydelig vinaigrette-dressing

Dagen lunsj. En variant av gårsdagens middag.


Avocado, tomater, mozzarella og litt god salamipølse fra Tind. I går hadde vi hjemmelagde kjøttboller (rester) med det samme. Mozzarellaen kan jo erstattes med fetaost og man kan tilsette litt løk og oliven for å få en mer gresk salat, men jeg liker denne tomat og avocado-kombinasjonen alene også. Over bruker jeg min favoritt-dressing. Jeg har endelig funnet ut hemmeligheten med en god vinaigrette-dressing :) 

1 fedd hvitløk
1/2 ts Dijon-sennep (eller annen sterk sennep)
1 1/2 ss hvitvinseddik
80 ml olivenolje
salt og pepper

Knus hvitløken og bland den inn med sennep og eddik.  Så kommer hemmeligheten. Hell i oljen i en tynn stråle mens du hele tiden visper. Da blir dressingen tykk og fyldig, på samme måte som når du lager majones.
Husk salt og pepper! 

Vel bekomme!

____________________________
Todays lunch, a variation of yesterdays dinner.
Avocado, tomatos, mozzarella and good salami. Yesterday we had meat balls instead of the salami.
The dressing is the secret and I finally found the missing link to a great vinaigrette dressing:

1 garlic clove
1/2 teaspoon Dijon mustard
1 1/2 tablespoons white vine vinegar
80 ml (1/3 cup) olive oil
salt and pepper

Mix the crushed garlic, mustard and vinegar. And the secret: Add the oil in a thin stream, whisking continuously to form an emulsion. The dressing will thicken like when you make mayonnaise! Season with salt and pepper.

Bon apetit!



1 kommentar:

  1. Ser bare saaa godt ut! Trenger ikke vaere pa lavkarbo kur for a like dette!

    SvarSlett