Oppskrifter

Knekkebrød

200 g solsikkekjerner
1 dl (50 g) linfrø
1 dl (50 g) sesamfrø
2,25 dl (50 g) havrekli
2 ss fiberhusk (binder vannet og gjør det "tykkere". Fås på Meny, Centra og i helsekostbutikker)
1 ts salt
5 dl vann

Bland alle ingrediensene og la det svelle litt. Smør røra utover en bakeplate med papir og rut opp i passende størrelser. Stek på varmluft i 160 grader i 1t og 10 min. Jeg lager ofte dobbelt porsjon og bytter om på brettene halvveis.

Brød 

4 egg
1/2 boks kesam
50 g (4 ss) linfrø
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
3 ss olje (fortrinnsvis raps)
1,5 ss bakepulver

Dette holder til en liten brødform. Jeg tredobler oppskriften og bruker 2 vanlige brødformer. Stekes på ca 200 grader i ca 1 time.


Potetsalat
Aubergine-lasagne
Vinaigrette-dressing