tirsdag 13. september 2011

Aubergine-lasagne

Denne ideen vet jeg faktisk ikke om jeg har suget av eget bryst eller om jeg har sett den hos noen andre. Mulig jeg har sett ideen, men jeg tror jeg har fikset litt på den sjøl. Har jeg regelrett stjælt den fra noen, beklager jeg virkelig!

Ingredienser:

Auberginer (Jeg brukte 3 stk, kunne godt ha vært 1 til)
Løk 
Champignon
Fersk mozzarella  (hadde 3 poser, kunne godt vært mer, men det ble likevel nok ost)
Tomater på boks
Hvitløk
Kjøttdeig
Revet Jarlsberg
Krydder
Begynn med å dele auberginene i skiver på langs. Strø på litt salt og la det ligge på rist slik at de slipper litt vann.
Tørk av det overflødige vannet og sett dem i stekeovnen til "tørk". Jeg lot de ligge inne i varmluft på 150 grader i ca 15 minutter.

Deretter stekte jeg to pakker kjøttdeig (ca 800 g) sammen med løk og champignon og hvitløk, samt diverse "provence-krydder"og salt og pepper.


Når auberginene er ferdig "tørket" og tomatkjøttsausen er ferdig putret, legges det lagvis i en ildfast form sammen med mozzarella-ost. Den blir i stede for béchamel-sausen i en vanlig lasagne. 

Jeg begynte med kjøttsaus, deretter aubergine og så mozzarella-ost delt i skiver. Jeg fikk to lag, men det varierer jo med formstørrelse osv. Jeg hadde litt gräddost-rester og litt revet ost jeg puttet innimellom også.

Siden det meste er ferdig stekt, og kjøttsausen var varm holder det at formen står i ovnen til osten på toppen har smeltet og blitt gylden. Jeg lot den stå i ca 20 min på ca 200 grader, men det varierer fra ovn til ovn.

 Serveres gjerne med en salat til. Håper det smaker!
_________________________________
Lasagne with aubergines/egg plants and mozzarella. Cut the aubergines in slices and sprinkle a little salt and leave them for a while. Dry off the excess water and put them in the oven to "dry" up even further. I left then for ca 15 minutes. While the aubergines are drying up, you can make the meat sauce (minced meat, tomatoes, mushrooms, onion and garlic and herbs and spices of your choice). Start the layering in in oven proof dish with the meat sauce. Then add the aubergine slices and top with slices of mozzarella (and/or other types of cheese). I got 2 full layers but that depends on the dish and how much sauce you have made. Sprinkle some extra cheese on top and leave in the oven until the cheese has melted and turned a golden colour. Serve with salad.  

1 kommentar:

  1. Hei pa deg, sa interessant denne bloggen din er! 27 kg er jo bare helt fantastisk! Jeg skal lese mere. Trenger ogsa a ga ned i vekt og er lei alle ting som ikke fungerer!!! Gleder meg til a laere mere hos deg og fa gode tips.

    SvarSlett