søndag 10. november 2013

Paleo og trening - Emil Steen Steensen

Grunnlegger av Paleo Danmark på FB.

Paleo i et nøtteskall:
Grønnsaker. Lokalt og økologisk. Heller lokalt enn økologisk hvis man ikke kan få begge deler.
Kjøtt, fisk og skalldyr: Ferskfanget. Gressforet kjøtt. Bedre fettsammensetning. Hvis man ikke kan få økologisk, er det lurt å velge fettfattig stykker, siden sprøytemidler er fettløselig og sitter i fettet.
Egg.
Nøtter og bær

3 krav til mat i forhold til trening, sunnhet og velvære.
Mat skal gi hormonell balanse.
Maten må ikke skade tarmene og gi en sunn tarmflora.
Maten må ikke forårsake kronisk betennelse.

Paleo leverer i henhold til disse tre kriterier. Paleo er næringsrik kost, vi blir ikke avhengige, vi skaper balanse og vi kan lære å lese vår kropps signaler slik at vi vet når vi er sultne og når vi er mette.

Når man legger over til paleo, er det viktig å ikke sitte fast i gamle vaner, med å erstatte gamle matretter med "paleofiserte" matvarer. Vi må endre våre psykologiske vaner og tenke nytt.

En hovedregel er å spise 2-3 ganger så mye grønt som kjøtt.
Stenalderkosten gir et godt fundament for å finne ut av hvordan vi skal spise. Vi lever i en moderne verden og må tilpasse oss. Vi må ha vitenskapen med oss, vi må leve i veikrysset mellom evolusjonært og vitenskapsbasert kosthold. Vi skal også være sosiale og tilpasse vårt kosthold til verden vi lever i.

Paleo gir resultater! Det gjør at det har blitt så populært i Danmark.
Steinalderkost er heller ikke bare én ting. Urfolk på ulike steder i verden har hatt en steinalderkost som har variert fra sted til sted, enten det er eskimoer eller afrikanere.

Dropp dietten og spis ordentlig mat!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar