mandag 3. oktober 2011

Lavkarbo og alkohol

Jeg drikker ikke mye, delvis fordi jeg sliter en del med hodepine og har funnet ut at rødvin ikke hjelper på det problemet, og generelt ikke alkohol heller.
Det hender likevel at jeg nyter litt alkohol i festlig lag, men har hatt en litt rar opplevelse de siste gangene jeg har drukket alkohol. Jeg blir rett og slett ikke beruset (slik jeg ble før i alle fall...). Jeg merker altså ikke at jeg drikker. Den sedvanlige "buzzen" uteblir. Ikke susete i hodet, ikke ør, ikke lettere svingstang. Det er jo forsåvidt bra, men problemet er at jeg drikker for mye, alt for fort fordi jeg altså ikke skjønner at jeg allerede har fått i meg nok. (Trodde læringskurven min var litt brattere, men siden jeg drikker så sjelden, glemmer jeg mellom hver gang :( ). Kroppen min tåler ikke all denne alkoholen og jeg får en særdeles dårlig natt/dagen derpå.

Jeg er ikke egentlig kjempeglad i vin, men drikker jo det nå fordi det er det beste og fordi jeg har et ønske om å bli flinkere til å drikke vin og like det bedre. I min ungdom drakk jeg stort sett sprit med blandevann og jeg begynner nå å lure på om det har vært blandevannet som ga meg susinga i hodet i gamle dager, etter min erfaring i sommer da jeg ble helt rusa av en halvliter cola.

Er det noen andre som har annerledes erfaringer med alkohol etter at de la om kosten til lavkarbo?


__________________________________
I have a strange experience with alcohol after I started on low-carb. I tend to be able to drink a lot more without getting a buzz or the feeling of being drunk. It's a problem, since I don't seem to understand that I've had enough and then drink too much. I'm beginning to think that it was the suger mixers that brought on the buzz earlier, based on my experience with a pint of coca cola this summer, which gave me a real rush and a high (and a pounding headache 30 minutes later). Anybody else with a similar experience with low-carb eating?

3 kommentarer:

 1. Jeg har samme problem, jeg drikker for mye å blir kjempe dårlig. Jeg har alltid trengt lite for å bli full, men etter jeg skiftet til lavkarbo blir jeg alt for fort full, merker det ikke før det er for sent. Det ender som regel med spying og blackout.

  Derfor har jeg funnet ut at for meg er det best om jeg holder meg til sukkerfri eplecider. Da kjøper jeg ikke mer enn 5, men som regel holder det med 4. Men når en fest varer fra 4 om dagen så må jeg som regel ha 5. Kl 12 har jeg som regel gått å lagt meg, da er jeg sliten.
  For mye alkohol på lavkarbo fører som regel til at en vokner opp med blåmerker og ikke husker noe særlig, så det er lurt å drikke me måte, å høre på hva kroppen trives med. Cider er det eneste som gjør at jeg ikke er særlig dårlig dagen etter, å det eneste som gjør at jeg greier å kontrolere inntaket ;)

  SvarSlett
 2. Sv: her har du cideren :)
  http://camillacelinafuglesang.blogspot.com/2011/08/drikke-pa-lavkarbo-ketolyse.html

  SvarSlett
 3. Alko og ketose har jeg også dårlige erfaringer med. Det blir litt som å drikke på allergipiller. Man merker ingenting før det er noe som "stikker hull på ballongen" så får man full effekt av alt på en gang. Svært ubehagelig!
  Når jeg skal "ut med gutta" (som skjer svært skjeldent) tar jeg det som en kveld med karber,og passer på å gå ut av ketose før jeg begynner å drikke (spiser gjerne mer karber til lunsj, og så en Snickers el før alkostart). Dermed får jeg en langt bedre opplevelse av og med alkoholen.

  SvarSlett