torsdag 13. oktober 2011

Gjeddekaker og kylling i form

Vi har vært glade i og opptatt av å lage mat fra bunnen selv før vi begynte med lavkarbo og jeg har alltid vært glad i matauk. Konseptet med å bruke det naturen gir oss syns jeg er topp!

Derfor blir det selvsagt gjeddekaker etter at samboeren har vært på sin årlige fisketur med gutta. Det er han som lager dem, altså, helt selv. Jeg kan ikke skryte på meg noen ting denne gangen!
Det ble laget 3 ulike varianter. En ladning med purre, 1 med karri og en med chili.
De inneholder fløte og melk og ørlite granne potetmel for at de skal henge sammen, men det bryr vi oss ikke så mye om. De blir gode, de er hjemmelagde, de er sunne (sånn bortsett fra alt kvikksølvet, selvsagt) og de er så godt som gratis! Det blir mange ting på en gang! Her har vi mange middager framover! Veldig kjekt å ha i fryseren. De var veldig gode med blomkål- og persillerotmos til, men det kan vel hende vi en annen gang skeier ut med litt revne gulerøtter, kanskje. Det er jo veldig godt til fiskekaker.


En annen ting som er sunt, er kyllinglår. De inneholder mer fett en kyllingbryst og er jo ofte billigere også. Da de ikke hadde lår på butikken her om dagen, ble det en hel kylling isteden som bare ble delt opp. Den ble lagt oppå fersk sopp, tomater i båter, sjalottløk i biter, paprika og fetaost, men her kan man jo bruke akkurat hva som helst. Oliven kan være godt, for de som liker det. Krydret kun med salt og pepper og godt med olivenolje. Det sto i ovnen på 200 grader i ca en time. Da var kyllingbitene ferdig stekt. De fikk 5 minutter under grillen slik at skinnsiden ble sprø og god og det ble helt litt hvitvin i formen, men det er ikke nødvendig. Vi rev litt parmesan over også etterhvert, det ble veldig godt.
Formen ble servert som den var, uten noe mer tilbehør. Det funket helt greit!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar