onsdag 22. juni 2011

Margarin

De fettskremte folkene på 70- og 80-tallet trodde først at alt fett var farlig. Da de ikke klarte å bevise det, modererte de seg litt og mente at det kun var mettet fett som er farlig. Siden menneskekroppen består av masse mettet fett, er det jo litt rart at dette er farlig for oss, men det kommer jeg sikkert tilbake til.

Plansjen er hentet fra "Margarinindustrien"

Det kan være litt vanskelig å se de ulike punktene til høyre her, men koking, maling, pressing, ekstrahering, separering, nøytralisering, filtrering, bleking, herding og damping sier jo litt om hva som må til for at flytende oljer skal være faste i romtemperatur. Spesielt bleking høres jo ikke veldig sunt ut. Båttransporten og lagringen i siloer er heller ikke helt ufarlig, den tid man ikke helt vet hva disse tankene også kan ha vært brukt til. Her får dere steg-for-steg-forklaring på engelsk. Ikke spesielt fristende å lese at man tilsetter nikkel-spon for å få den luftig og fluffy.

I tillegg kommer jo ubalansen mellom omega 3 og omega 6 inn, men det får bli en annen gang.
_________________________
Ancel Keys started out banning all fat, but when he could not find any proof that fat was dangerous for people, he changed the tune a bit, to say that saturated fat is dangerous. Even though our bodies have a lot of saturated fat stored, it was for some reason suddenly not good for us. Breast milk is full of saturated fat, but apparantly that's only good for babies. If you use margarine, please read this. Hopefully it will change your mind.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar