onsdag 30. november 2011

Kakebaking og julegodter

Jeg fikk endelig prøvd ut et par oppskrifter fra kokeboka til Cecilie, Fristende lavkarbo.
Jeg forsøkte meg på de mørke chocolate chip cookies samt ostekake med bringebærlokk.
Kaka ble kjempegod, selv om jeg jukset og brukte sukkerfri kjøpegelé og geléen rant litt nedimellom og gjorde ostekremen rosa og la seg oppå sjokoladebunnen og litt nede på fatet heller enn å legge seg som et fint lokk. God ble den uansett og en stor suksess. Cookies'ene er myke og litt "melne" kanskje og ble ikke en like stor hit, men mange syntes de var gode. Skal prøve meg på flere av de andre senere. Mandelkyss står høyt opp på lista!

Jeg har også begynt på julekonfekten. Jeg hadde selv før jeg fikk Cecilies oppskrift på mintknapper en lignende oppskrift som jeg nå bare har brukt sukrinmelis til i steden for melis. Den inneholder eggehvite i tillegg til fløten, men jeg lager den mer flytende og fyller den i konfektformer som først er penslet to strøk med mørk sjokolade. Da blir det nesten som After Eight, som er (eh... var) min favorittsjokolade.

Jeg skal også lage noen konfekthjerter. Pensler to strøk med mørk sjokolade og fyller formen med sukkerfri jordbærgelé fra Eldorado. Bounty-massen står også til kjøling i kjøleskapet. Jeg ser at Cecilie sier man kan fryse den ned, men forrige gang jeg laget bounty og frøs ned massen, syns jeg det smakte skikkelig vondt av den da jeg tok den ut av fryseren. Det smakte gammel fryser, om noen vet hva jeg mener med det. Så denne ladningen skal holdes i tett boks på boden eller i kjøleskapet og langt unna fryseren i alle fall. Jeg måtte kaste halvparten av det jeg lagde forrige gang.

Så er det bare å fortsette nedover lista med fudge, peanøttkonfekt og alt det andre jeg har lyst til å lage.
Skal forresten prøve meg på Delfia-kake med Cocosa også. Men jeg dropper Per-kjeksen og gelétopper og putter i Goji-bær og nøtter og hjemmelaget marsipan. Åh.. men jeg har jo gelé i kjøleskapet! Det blir sikkert rester. Da skal jeg jammen helle det ut i en stor form slik at jeg kan bruke biter i det i Delfia-kaka! Rart jeg ikke tenkte på det før!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar