Tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition har rapportert at raffinert sukker og andre høyglykemiske stivelser øker betennelse i kroppen, som fører til smerter, overoppheting, rødhet og hevelse.
Betennelse er en viktig del av kroppens helingsprosess, men kronisk betennelse er roten til mange dødelige sykdommer, som hjerte- og karsykdommer, leddgikt, dårlig hukommelse med mer. De gode nyhetene er at man kan hele og forebygge kroniske betennelser ved å spise riktig. Forfatter Julie Daniluk har skrevet en bok om det.
Kort fortalt, oppsummert i 5 punkter:
1. Dropp mel og sukker
2. Unngå mat du er sensitiv overfor eller allergisk mot (Det betyr at man må prøve og feile og kjenne på kroppen sin hvordan den reagerer når man spiser ulike matvarer (kommentar fra meg))
3. Spis regnbuen! Grønnsaker i alle mulige farger!
4. Spis magre proteinkilder (der er jo jeg personlig litt uenig)
5. Gi deg selv et oljeskift. Dropp omega 6-rike oljer og gå for olivenolje i steden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar