mandag 29. august 2011

Helgemat

Ketosen funker og alt går bra. Bortsett fra litt ull i hodet en dag, gikk forrige uke veldig bra. Og vekta responderer. Ned 2,4 kg på 5 dager er jo bra. Det er selvsagt bare vann, men det skal jo bort det også. Forhåpentlig tar det ikke så alt for lang tid å bli kvitt feriekiloene.

Spisingen går greit. Fredagskosen på hytta bestod av krabber og reker. Krabber til samboer, reker til meg. Som tilbehør i steden for brød, bruker jeg avocado. Det er veldig godt, men litt mildt i smaken, så da anbefaler jeg å bruke aioli/hvitløksmajones i steden for vanlig majones. Gir litt mere smak.

Lørdagsmiddag ble svine-entrecôte med Lines sellerirot- og osterøsti. De var kjempegode! Veldig smakfulle og enkle og lage. Og som om ikke det var nok med én oppskrift fra Line denne helga, ble det meatzza på søndag, også funnet hos Line med bloggen The Shrinking Line. Vi brukte litt annet fyll, pepperonipølse og ferske tomater blandt annet. Liker også godt å bruke gräddost på pizza. Kunne brukt mer enn jeg brukte, den kraftige bunnen hadde tålt mer ost. Jeg tok også et par  hvitløksfedd i kjøttdeigen. Brukte forresten ikke mikser, bare rørte sammen med en sleiv. Men godt ble det uansett. Mye bedre enn tidligere pizzaforsøk med bunn laget av cottage cheese og egg og fiberhusk. Det ble jeg faktisk ganske dårlig i magen av.
Dagens middag blir inspirert av Menys TV-reklame som faktisk er lavkarbo uten at de gjør noe nummer av det. Stekt laksefilet med blomkålpure. Det spesielle var at blomkålen var kokt sammen med litt sjallottløk. Det blir sikkert kjempegodt!
_______________________________________
Ketosis is working fine. Apart from a little headache on Wednesday, the week has been good. And the weight is going down as well. Only water for now, but 2,4 kgs is a good start to get rid of the holiday kilos that creapt up on me.
The food this weekend was crabs and shrimps on Friday. Instead of bread, I use avocado. Since the avocado is a bit bland in taste, I recommend garlic mayonnaise or aioli to add a little spark.
Saturday we had porc entrecôtes with celery root rösti "potatoes". Grind celery root and grind cheese and mix and fry in a frying pan. Really tasty and crunchy and very good.
Sunday night we had meatzza. There are plenty of receipes out there. But basically it's ground beef used as the pizza bottom instead of the bread. I mixed 500 g of ground beef with 2 eggs, salt, pepper, 2 cloves of garlic and put some oregano and basil on top after spreading it out on a baking tray. Trying to make it as thin as possible, since it tends to "shrink" a bit. Cook the bottom first without the topping.
Then use your favourite toppings. We used pepperoni and cheese. Could have used more cheese. But all in all a good food weekend :)

Catrine

1 kommentar:

  1. Eg har òg lagt merke til at den Meny-middagen er lavkarbo, og syns det er veldig bra at dei viser vanlige folk at det går an å lage god mat uten at det nødvendigvis treng å inneholde karbo :) Har nettopp oppdaga den fine bloggen din, her skal eg følge med vidare :)

    SvarSlett