Ingredienser:
3 egg
1 dl Sukrin
3 egg
1 dl Sukrin
0,5 dl Tagatesse
100g smør
1,5 dl melk
1,5 dl mandelmel fra Funksjonell mat
0,25 dl bakepro
0,25 dl fiberhusk
2 ss kakao
1,5 ts bakepulver
1 -2 dl nøtter (hasselnøtter/mandler/pekannøtter/valnøtter)
100 g mørk sjokolade
100g smør
1,5 dl melk
1,5 dl mandelmel fra Funksjonell mat
0,25 dl bakepro
0,25 dl fiberhusk
2 ss kakao
1,5 ts bakepulver
1 -2 dl nøtter (hasselnøtter/mandler/pekannøtter/valnøtter)
100 g mørk sjokolade
Min glasur: Smelt ca 100 g smør, og ta kjelen av plata. Ha i passe mengde kakao og sukrinmelis. Kakk i ett egg og rør godt.
(Originaloppskriften for glasur sa: en dl kremfløte og 100 g mørk sjokolade (70 – 85%)
Gjør dette; 1) Forvarm ovnen til 175 grader 2) Smelt smøret 3) Rør egg og Sukrin/Tagatesse så den blir en luftig eggedosis 4) Tilsett melken i smøret og bland væsken med eggedosisen 5) Bland alle tørre ingredienser og rør dette inn i røren 6) Grovhakk nøtter og sjokolade og vend dette inn i blandingen og rør om 7) Tilpass bakepapir til formen du skal bruke og hell røren i formen. Stek i midten av ovnen i ca 35 minutter. La kaken avkjøles. Jeg brukte en metallform fra Ikea på ca 20x25 cm. Kaka ble ganske høy, men ble godt gjennomstekt, så jeg vil neste gang steke den litt kortere for å forsøke å få den litt "seig" inni.
Det er lagt ned mye arbeid i denne bloggen du er flink.
SvarSlettViste dere a kaldpresset sjokolade kan være SUPERFOOD
så lenge det er produsert for å bevare mest mulig av antioksidantene og ikke er tilsatt masse sukker og usunt fett.
Mangen opplever veldig positive ting ved å øke intaket av antioksidanter til det kroppen har behov for.
Noe de ferreste av oss klarer i dag med det som folk ser på som
sunt norsk kosthold.
Jeg har gått ned 10kg på 2 mnd på dette.
Eirik 32år http://helsesjokolade.blogg.no/