onsdag 22. juni 2011

Hva spiser man til frokost? What's for breakfast?

Det største problemet for folk som vurderer lavkarbo, er som oftest frokosten. Går det an å spise noe annet enn brød? Må man spise egg og bacon hver eneste dag?

Vår erfaring er at vi nå spiser mer variert enn før, da frokosten besto av ei brødskive med brunost. Ikke mye variasjon i det. Nå spiser vi mye forskjellig. Egg og bacon hører faktisk med til sjeldenhetene, men det hender seg vi spiser det i helgene.

Til daglig går det i omeletter, med det vi har i huset. En av mine favoritter er baconterninger (de som faktisk ser ut som bacon, fra Finsbråten eller Sverige, ikke de som ser ut som kokt skinke), noen egg pisket sammen og masse med revet Jarlsberg-ost på toppen. Mettende og veldig godt. Jeg lager ofte stor porsjon slik at jeg har til lunsj også.
I dag ble det litt rester fra gårsdagen pluss spekemat og eggerøre. Eller det blir diverse oster og litt skinke.
Vi lager også "rekesalat", som består av majones, litt seterrømme og litt hvitløk. Rekene blandes i og serveres sammen med avocado. Vanlige middagsrester fungerer også bra, for eksempel karbonader eller kylling eller hva det nå måtte være man hadde til middag dagen før. Det som før ble kastet fordi det var for lite til en middag, blir nå tatt vare på og inngår ofte i en frokost- eller lunsj-"buffet".
Noen bruker også gresk yoghurt med litt bringebær og nøtter/frø og litt sukrin e.l.

Til å begynne med laget vi lavkarbo-brød og knekkebrød, men det har vi sluttet med etter å ha lest Skaldeman. Men jeg kan legge ut oppskriftene her likevel til de som har lyst til å prøve.

__________________________
The first question we get when we talk about low carb/LCHF is "What do we eat for breakfast?" Is it possible to NOT eat bread?  Do you have to eat eggs and bacon every day?

Our experience is that we now eat a lot more varied than before. One slice of bread with cheese made up the breakfast before. Not much variation there. Now we eat a lot of different stuff.
Usually an omelette with whatever we have in the fridge. My favourite (at the moment) is bacon (those huge cubes, not the thin, sliced stuff), a few eggs and heaps of grated cheese on top. Jarlsberg is good :)
I try to make a big portion so that I'm covered for lunch as well. You can of course add more stuff, like mushrooms, onions, a few slices of tomato, feta cheese etc. if you like. Or we have scrambled eggs with cured meats, or shrimp and mayonnaise and an avocado. Or just leftovers from yesterdays dinner. I know that a lot of people also use some greek yoghurt with nuts/seeds and berries and some sweetning.

We started out with low carb bread and "knekkebrød" (hard, flat bread) but after reading Skaldeman I went back to "basic". But I'll put out some recipes anyway.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar