Avocado, tomater, mozzarella og litt god salamipølse fra Tind. I går hadde vi hjemmelagde kjøttboller (rester) med det samme. Mozzarellaen kan jo erstattes med fetaost og man kan tilsette litt løk og oliven for å få en mer gresk salat, men jeg liker denne tomat og avocado-kombinasjonen alene også. Over bruker jeg min favoritt-dressing. Jeg har endelig funnet ut hemmeligheten med en god vinaigrette-dressing :)
1 fedd hvitløk
1/2 ts Dijon-sennep (eller annen sterk sennep)
1 1/2 ss hvitvinseddik
80 ml olivenolje
salt og pepper
Knus hvitløken og bland den inn med sennep og eddik. Så kommer hemmeligheten. Hell i oljen i en tynn stråle mens du hele tiden visper. Da blir dressingen tykk og fyldig, på samme måte som når du lager majones.
Husk salt og pepper!
Vel bekomme!
____________________________
Todays lunch, a variation of yesterdays dinner.
Avocado, tomatos, mozzarella and good salami. Yesterday we had meat balls instead of the salami.
The dressing is the secret and I finally found the missing link to a great vinaigrette dressing:
1 garlic clove
1/2 teaspoon Dijon mustard
1 1/2 tablespoons white vine vinegar
80 ml (1/3 cup) olive oil
salt and pepper
Mix the crushed garlic, mustard and vinegar. And the secret: Add the oil in a thin stream, whisking continuously to form an emulsion. The dressing will thicken like when you make mayonnaise! Season with salt and pepper.
Bon apetit!
Ser bare saaa godt ut! Trenger ikke vaere pa lavkarbo kur for a like dette!
SvarSlett