Vi er ikke så veldig spennende i matveien i forhold til mange andre lavkarbo-matblogger, men jeg syns vi er flinkere nå enn tidligere. Da var vi så opptatt av "pakka". Kjøttkaker med ertestuing, Spaghetti bolognese osv. der kjøtt og tilbehør på en måte hørte sammen. Nå må vi tenke litt annerledes og det funker ofte bedre.
Det går jo mye i blomkål, men en variant er i tillegg til Meny-varianten med sjallottløk, og også bruke litt sellerirot og blande alt med stavmikser. Da blir det litt mer puré enn stappe. I går prøvde vi med litt revet ost oppi også. Nam! Til den hadde vi varmrøkt skinke fra fryseren.
Jeg har også byttet ut potetene i potetsalaten min med sellerirot og det blir veldig godt. Nå er vel sesongen snart over for potetsalat til grillingen, men her kommer oppskriften uansett.
Ca 1 kg sellerirot, delt i terninger og kokt mørt.
1 beger seterrømme
1 pose majones
litt sylteagurk skjært i småbiter med litt lake fra glasset
1 purre
2 røde epler hvis ønskelig. Kan kuttes ut, eller man kan bruke bare ett.
Salt og pepper.
Blandes sammen og servers til grillmat eller til spekemat eller roastbeef eller annet. Nesten ikke mulig å smake at det ikke er poteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar